Veneavusteiset foilikurssit Raaseporissa.

Veneavusteinen hydrofoilkurssi

 

Hydrofoil on vesiurheilulaudan alle kiinnitettävä siipi, joka nostaa laudan ja kuskin ilmaan lentämään matalalla veden päällä. Foilia voi käyttää leijalautailussa, wingsurffauksessa, purjelautailussa, wakeboardingissa ja jopa laine -ja SUP lautailussa paikoissa, joissa on aaltoja.

 

Foilin hallinnan opettelu on alussa haastavaa ja helpoiten se sujuu veneen perässä ja opettajan avulla.

 

Pyry ja Pärske kouluttaa Pohjanpitäjänlahdella Raaseporissa. Vesialue on laaja, eikä muuta veneliikennettä ole häiriöksi asti. Paikka on helposti saavutettavissa, noin tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta ja Turusta.

 

Kurssin kesto on 3 tuntia. Otamme max 2 oppilasta. Hinta on 300€/henkilö. Jos oppilaita on kaksi, hinta on 200€/henkilö. Tällöin vuorottelemme foilin päällä ja toinen oppilas pitää taukoa veneessä. Hintaan kuuluu venekuski, opettaja, polttoaineet, foilikalusto, kypärät ja kelluntaliivit, mutta ei märkäpukua tai neopreenitossuja. Avustamme pukujen vuokraamisessa, hinnat alk 15€/setti/henkilö. Jos oppilaalla on oma foilikalusto, voimme käyttää myös sitä.

Venavusteinen wingfoilkurssi

 

Jos oppilas haluaa oppia myös wingsurffausta veneavusteisesti, pyrimme valitsemaan kurssille tuulisen päivän. Tällöin otetaan ensin haltuun hydrofoil veneen perässä ja jatketaan sitten treenausta wingin kanssa. Wingfoil-kurssille suosittelemme, että oppilas on käynyt Wingsurffauksen alkeiskurssin. Hintaan kuuluu wingikalusto, mutta jos oppilaalla on jo omat kamat, on järkevää käyttää niitä.

 

Veneen avulla wingsurffauksen opettelu tapahtuu paljon tehokkaammin kuin rannalta. Alottelijat valuvat vesistarttien harjoittelussa käytännössä aina alatuuleen. Rantavesissä suurin osa ajasta ja voimista menee takaisin ylätuuleen kahlaamiseen tai melomiseen. Veneen kanssa voimme ajaa kauemmas ja keskittyä koko kurssin ajan itse asiaan, eli siihen miten laudan saa nostettua wingin avulla foilin varaan. Se on tämän lajin hankalin vaihe.

 

 

 

Venavusteinen kitefoilkurssi

 

Sama pätee myös leijafoilaukseen. Veneen ja opettajan kanssa opetteluaika lyhenee huomattavasti. Leijafoil-kurssilla opettelemme myös leijan nostamisen kahluusyvyydeltä vedestä tai suoraan veneestä.

 

Emme opiskele leijalautailun alkeita, vaan oppilaan täytyy osata jo ajaa sujuvasti twintipillä tai direktionaalilla. Käytämme kurssilla oppilaan omia leijoja. Bonuksena opettelemme kurssin lopuksi self rescuen syvässä vedessä eli aidoissa olosuhteissa.

 

Veneavusteisten Wing -ja kitefoilkurssien hinta ja kesto ovat samat kuin hydrofoilkurssilla. Voimme pitää wing -ja leijafoilkurssit myös esim Hangossa jos tuuliolosuhteet vaativat.