Wing surf
eli siipilautailukurssit Hangossa ja Länsi-Uudellamaalla.

Pyry ja Pärske järjestää wing surffauksen alkeiskursseja Hangossa ja Länsi-Uudellamaalla. Opettelemme kädessä pidettävän pumpattavan siiven eli surf wingin ja tuulen avulla liikkumista vedessä SUP-laudalla. Kokeilemme myös hydrofoillautaa.

 

Päämääränä wing surffauksessa on nousta laudan alle kiinnitetyn hydrofoilin varaan ”lentämään” veden pinnan yllä. Tunnetta voisi verrata lentävällä matolla ajamiseen. Foilailu on alkuun vaikeaa, mutta sitäkin palkitsevampaa.

 

Alkeiskurssilla opettelemme wingin käsittelyn, liikkeellelähdön ja ajamisen SUP-laudalla. Käymme läpi myös foilauksen periaatteet ja kokeilemme foililautaa, vaikka hydrofoilin varaan nouseminen ei kuulu vielä alkeiskurssin tavoitteisiin. Voi sekin toki onnistua, varsinkin jos oppilaalla on vesiurheilutaustaa ja sattuu sopivat tuuliolosuhteet. Kurssin jälkeen oppilaalla on riittävät taidot itsenäiseen harjoitteluun SUPin tai hydrofoilin kanssa omalla kalustolla. Myös jatkokurssi on mahdoillinen.

 

Wing Surf kurssi Pohjanpitäjänlahti 4.7.2021

https://vimeo.com/571400550

Kurssin kulku:

 

Lajiesittely, perusperiaatteet ja turvallisuus

Kaluston kokoaminen ja esittely

Siiven käsittely maalla

Laudalle nouseminen

Vesilähtö vedessä kölillisellä SUP laudalla

Ajaminen vedessä kölillisellä SUP laudalla

Ala -ja ylätuuleen ajaminen

Käännökset

Hydrofoiliin tutustuminen

Kurssi kestää kaksi tuntia. Hintaan kuuluu kurssin ajaksi kaikki muut välineet paitsi märkäpuvut. Jos oppilaalla ei ole omaa pukua, avustamme myös sellaisen vuokrauksessa (alk 15€/setti).

 

Kurssin hinta on 140€/hlö (sis alv 10%). Otamme kurssille max 2 henkeä kerrallaan. Maksu suoritetaan etukäteen, kunhan kurssin ajankohta ja paikka on lyöty yhdessä lukkoon. Tiedustele saatavuutta puhelimitse tai s-postilla.

 

Oppilaan täytyy olla uimataitoinen ja hänellä on oltava oma tapaturmavakuutus.  Laji ei ole kovin vaarallinen, mutta kaatuilu kuuluu aloittelussa asiaan.

 

Myymme myös laadukkaita välineitä tunnetuilta valmistajilta sopuhintaan. Kurssin jälkeen oppilaalla on parempi ymmärrys siitä, millainen wingi ja lauta sopivat juuri hänelle. Merkkeinä mm Shinn, Ozone, Flysurfer, RRD.

 

Linkkejä:

https://wings.shinnworld.com

https://ozonekites.com/products/wings/wasp-v2/

https://flysurfer.com/project/mojo/

https://equipment.robertoriccidesigns.com/wind-wing/